La patronal FEGP creix un 10% en socis el primer any de la fusió

0
1147

Avui dimarts fa un any just que es constituïa la Federació d’Empresaris del Gran Penedès a partir de la integració de les dues patronals existents, la UEP i l’ADEPG, i a dotze mesos vista, la seva junta en fa una valoració positiva ja que si bé entre els seus objectius no hi havia el creixement, sinó la consolidació, en aquest període ha passat de tenir 900 empreses sòcies a ranejar el miler.

El president de la patronal, Martí Sistené, explica que el perfil dels socis són petites i mitjanes empreses, que són justament les que “estan en crisi permanent: el 75% de les empreses que han desaparegut tenen entre cinc i deu treballadors i una facturació d’entre 600.000 i un milió d’euros; empreses massa grans per ser petites i massa petites per ser grans, i que són les que més inversió necessiten”. D’autònoms associats n’hi ha pocs, i bona part del creixement dels darrers temps és en empreses grans i en empreses del Baix Penedès, que és la comarca amb menys socis, el 4,94% del total, davant del 51,07% del Garraf, el 39,27% de l’Alt Penedès i el 4,72% d’altres llocs. Per sectors, el dels serveis és el dominant (57,63%), molt per davant de la indústria (13,38%), del comerç al detall (9,96%), professionals i artistes (també 9,96%) i la construcció (9,07%).

Blai Carda, president adjunt, ha dit que per a la millora de la competitivitat “la falta de professionals qualificats comença a ser preocupant” i advoca per una formació professional que s’adapti a les demandes del territori. La també directiva de la FEGP Anna Cols afegeix que un altre gran llast per al Penedès és l’alt preu dels peatges d’autopista, que fan que “aquest sigui un territori car per anar a treballar” si es ve de fora.

FER UN COMENTARI