Aquesta setmana s’ha presentat la vuitena edició de La Pedals de Clip, la cursa de bicicletes clàssiques més important de l’Estat. La prova, organitzada per la Unió Ciclista Vilanovina i l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, estrenarà enguany una cronoescalada que sortirà del poble de Sant Martí i s’enfilarà cap al castell de Sa Roca. Aquesta tindrà lloc el 7 d’abril, coincidint amb una jornada d’actes previs que també contemplarà una mostra de pintura ciclista, una exposició de mallots i un col·loqui al voltant dels colls i les pujades.

La cursa pròpiament dita se celebrarà el diumenge 8 d’abril amb la voluntat de convertir-se un any més en un museu de bicicletes clàssiques a l’aire lliure. I és que, el seu tret característic és que s’hi ha de participar amb bicicletes de carretera anteriors a 1987, amb pedals de clip, cablejat de fre per damunt del manillar i palanques de canvi en el quadre. A més, es convida als ciclistes a portar vestimenta de l’època per donar un aire encara més “vintage” a la proposta.

La cursa sortirà a les 9 del matí del pavelló municipal de Sant Martí amb dues rutes (una de 80 km i de 47 km) per paratges del Penedès que creuaran Torrelles, Guardiola, El Pla, Santa Fe, Castellví de la Marca i Sant Jaume dels Domenys i finalitzaran al castell de Sa Roca, on al llarg del matí se celebrarà una fira relacionada amb el ciclisme clàssic. Com ja és habitual, a l’arribada, s’homenatjaran diversos exciclistes professionals. Enguany seran Peio Ruiz Cabestany, Pere Muñoz, Jordi Mariné, Àngel Ibañez i Josep Florencio (els tres darrers guanyadors del Campionat d’Espanya per regions a Madrid ara fa 50 anys).

La presentació de la cursa va tenir lloc dimarts a la seu d’Enoturisme Penedès en un acte que va servir per posar en valor una iniciativa que vincula esport i entorn i que pretén ser un actiu enoturístic més pel territori. L’any passat hi van prendre part prop de 400 ciclistes, un 40% dels quals va venir d’altres indrets de l’Estat i de països estrangers com França i Anglaterra.

FER UN COMENTARI