Enguany la Fundació l’Espiga ha col·laborat amb el Centre Vila en la creació d’un ram nadalenc que lluiran totes les botigues que participen en l’encesa de llums

Aquest divendres, coincidint amb la campanya comercial del Black Friday, es feia l’acte d’encesa dels llums de Nadal als carrers del centre de Vilafranca. És l’any que es fa més aviat i la valoració de l’Associació de comerciants del Centre Vila és positiva: “Malgrat la pluja, hi va haver molt ambient durant tota la tarda i l’encesa va quedar molt lluïda”, comenta, la seva presidenta, Marta Vives, que també destaca que enguany l’Ajuntament ha accedit a encendre els llums a les cinc de la tarda.

L’encesa dels llums va ser el tret d’una campanya de Nadal que a Vilafranca des de fa uns anys compta amb una iniciativa molt concorreguda: la pista de gel situada a la rambla de Sant Francesc. La pista estarà oberta del 6 de desembre al matí fins al dia 5 de gener a la tarda i els comerciants esperen repetir els 14.000 usuaris que l’any passat van patinar al llarg de tot el mes que va estar oberta.

Col·laboració amb l’Espiga

Enguany el Centre Vila ha demanat la col·laboració de la Fundació l’Espiga per la creació d’un ram nadalenc que serveixi com a distintiu de tots els comerços que han col·laborat en pagar l’enllumenat de Nadal. Es tracta d’un ram fet amb branques seques i decorat amb elements nadalencs fets amb roba i pasta de paper. Un grup d’usuaris de l’Espiga s’ha encarregat d’elaborar 220 rams perquè els comerços col·loquin a l’entrada o l’aparador de l’establiment. “Estem molt contents perquè és una col·laboració molt visible”, ha explicat Montserrat Roca, directora de la Fundació, mentre que Maite Vives ressalta que vincular una acció de Nadal amb l’Espiga és “màgic”.

Paral·lelament, per segon any consecutiu i amb l’objectiu d’unificar la imatge nadalenca dels carrers del centre, des de Centre Vila han encomanat a la florista penedesenca Mònica Vilanova la creació d’un peu decoratiu perquè cada comerç posi a l’exterior i s’aconsegueixi una imatge  agradable i uniforme. Per a l’ocasió, Vilanova, recentment guardonada com a millor florista de l’estat espanyol, ha ideat uns cistells amb elements vegetals molt típics del Nadal. “Utilitzo un cistell, perquè és el que fem servir per anar a comprar i l’he omplert de verds de Nadal per donar-los un toc de tradició i de naturalitat i he utilitzat també el color vermell típic del Nadal i la brillantina també molt pròpia d’aquestes festes”, explica.

 

FER UN COMENTARI