La pista poliesportiva dels Monjos: les obres del mai acabar

0
1086

La regidora de JxC Susanna Escribà denuncia la “nefasta” gestió de la regidora d’Obres de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, Filo Martínez (PSC), en les obres de reforma de la pista poliesportiva dels Monjos. La pista es va inaugurar restaurada l’11 de setembre de 2018, amb un cost previst de 456.711 euros, però de seguida es van notar deficiències (com esquerdes al paviment) i després d’un any i mig de negociacions amb l’empresa contractista, l’Ajuntament va decidir l’estiu passat tornar a aixecar el terra de la pista i assumir un sobrecost de 44.688 euros.

Escribà afirma que porta un any i mig demanant informació al govern local sobre les deficiències, sense resposta municipal, i que la regidora Filo Martínez es va comprometre a vigilar “dia i nit” per què les obres es fessin bé. Finalment, els treballs van començar a finals de juliol i es van acabar al cap de dos mesos. Però la direcció facultativa va informar d’una sèrie de deficiències detectades en una inspecció duta a terme l’1 d’octubre de 2020 i es van tornar a aixecar peces del terra que presentaven una adherència deficient, però els treballs es van suspendre a mitges, malgrat no haver-ho resolt tot.

Segons l’informe de la direcció facultativa, hi ha almenys vuit peces que només amb el propi pes es mouen; el despreniment en diverses juntes de les peces; i mal ancoratge dels pals de voleibol. Tampoc s’ha retirat la runa de la pista. L’arquitecta municipal, en conseqüència, va indicar que calia requerir l’empresa adjudicatària a acabar bé les obres, i valora en 13.972 euros els danys produïts com a conseqüència d’aquesta execució defectuosa.

Ara al gener, un cop represes les obres i novament aixecades les peces de terratzo defectuoses, JxC recorda que les obres han tingut un sobrecost important per a l’Ajuntament; assegura que no se n’ha fet un seguiment adequat; i denuncia també que fins a la data no s’ha fet cap reclamació econòmica a l’empresa contractista, ni se li ha imposat cap sanció.

FER UN COMENTARI