La plantilla de Bergé Logística talla la rotonda de l’Arboç per denunciar l’acomiadament de 43 empleats

0
409
foto: ACN

El personal de l’empresa Bergé Logística va protestar diumenge a la tarda a l’Arboç per denunciar l’acomiadament de 43 treballadors a la divisió de Sekurit de la fàbrica de Saint-Gobain, després que la multinacional rescindís el subcontracte la setmana passada. Els manifestants van tallar la rotonda d’accés al municipi durant gairebé dues hores per reclamar que es reverteixi l’ERO, o bé que es reubiquin els treballadors afectats en altres plantes del grup Bergé, com poden ser a Valls o Tarragona. “Som el dany col·lateral de l’ERO derivat de Glass”, ha lamentat Xavier Garcia, membre de l’assemblea de treballadors.

Prop d’un centenar de persones es van concentrar poc abans de les 6 de la tarda a les portes de la cristalleria per protestar contra l’acomiadament. Des d’aquest punt, els manifestants van marxar amb pancartes i en grups reduïts fins a la rotonda d’entrada al poble i van tallat la circulació del trànsit.

Segons Garcia, el personal de Bergé Logístic van rebre la notificació el 7 de setembre. Dimarts en una mediació al Departament de Treball a Tarragona, l’empresa els va comunicar que la seva intenció és acabar el període de negociació com més aviat millor. “Si poden estar només un dia negociant no n’estaran dos; volen pagar el mínim que diu la llei, vint dies per any treballat en un màxim de dotze mensualitats”, ha assenyalat Garcia. També ha denunciat que s’ha vulnerat el seu dret a vaga perquè assegura que des del primer dia en què es va rescindir el subcontracte, els ha substituït personal procedent d’una empresa de treball temporal.

FER UN COMENTARI