La plataforma Obrim el Molí diu que el projecte del carrer Comerç és un “calc” de l’anterior

0
1038

Si el govern de Vilafranca (JxV-PSC) ha titulat el projecte del carrer Comerç amb una triple essa, en anglès (Sostenibilitat, Smart i eSpecialització), la Plataforma Obrim el Molí hi ha respost amb una altra triple essa: “sordesa, silenci, submissió”. Josep Oller ha manifestat el desengany de la plataforma amb el govern local perquè al ple de la setmana que ve presentarà “un calc del projecte que la Comissió d’Urbanisme va tombar”. Per això confia que no prosperi.

Admet que ha introduït algunes reflexions a la memòria per “intentar maquillar” que “ve a ser el mateix dit amb unes altres paraules”, mantenint els plànols i la normativa. Oller nega que hi hagi hagut gens de participació, ja que ni s’ha consultat ni s’ha explicat res a la Plataforma: “la participació segueix sent zero”. També assegura que la façana del carrer Comerç “s’ha d’entendre com un conjunt, la relació entre els edificis és el que dona sentit”, per la qual cosa creu que cal preservar totes les naus vinculades al sector del vi.

A més a més, la plataforma creu manté que són propietaris són els que han de pagar la urbanització del carrer Comerç (i no l’Ajuntament), com en tots els plans urbanístics, i se sorprèn que el regidor Aureli Ruiz hagi anunciat que s’urbanitzaria abans de l’estiu el vial ja que el projecte marca un termini mínim d’un any. Finalment, la plataforma creu que el fet que calgui refer la connexió del carrer Comerç amb Santa Digna demostra, en relació al projecte inicial, demostra la “improvisació” amb què es va redactar el projecte.

FER UN COMENTARI