Després de vuit mesos sense gairebé activitat, la plataforma Provegueria Penedès (PVP) ha tornat a la feina i ho ha fet coincidint pràcticament amb l’anunci de la Generalitat, dijous passat, de crear la Delegació Territorial del Penedès.

Des de la PVP es posa l’accent que la Llei preveu que el desplegament de la demarcació veguerial es faci en tres anys i, tenint en compte que va entrar en vigor el 20 de febrer de 2017, la data límit serà el 20 de febrer de 2020. “Ja han transcorregut més de cinc-cents dies i fins a la setmana passada no es va fer res” explica Fèlix Simón. En aquest sentit, la PVP ha anunciat que de forma immediata s’adreçarà als nous membres del govern, així com als 135 parlamentaris i que de setembre a desembre organitzarà una tanda de debats oberts a tota la ciutadania per interpel·lar-la sobre com s’haurien de desplegar les diferents conselleries de la vegueria i, a la vegada, difondre la vegueria i el que suposarà arreu del territori Penedès.

Respecte al desplegament de les conselleries de la vegueria, des de la PVP parlen de cooperació i consens per arribar a acords per distribuir les conselleries entre les quatre capitals de comarca. “Ens agradaria que el territori Penedès fos poliglobal, que s’entengués com una xarxa de municipis amb quatre nodes que són les capitals. Aquests quatre nodes haurien de tenir una posició d’igual a igual dins de la xarxa i repartir-se les conselleries, tot i que una inqüestionablement hauria d’acollir la seu de la delegació”, explica Simón.

Aquest sistema de distribució de les conselleries és diferent del que funciona en les altres set vegueries, però per la PVP, “es tracta d’innovar i de fer una gestió eficaç”. El model que ells plantegen s’inspira en l’experiència d’Atenció Ciutadana de la vegueria de Girona, adaptada posteriorment per Terres de l’Ebre. “Es tracta de fer una aposta per la màxima eficàcia i proximitat de l’administració al territori, proposem que es facin quatre oficines d’Atenció Ciutadana a les quatre capitals perquè puguin atendre per igual tots els ciutadans de la vegueria”, expliquen.

A menys de dos anys vista perquè acabi el desplegament de la demarcació veguerial, des de la PVP es fa una crida al pragmatisme “però sense renunciar a res”, conclouen.

FER UN COMENTARI