La plataforma Sas Absolució impulsa una campanya per cobrir les despeses judicials

0
936
GRUP DE SUPORT SAS ABSOLUCIÓ

Aquesta setmana el grup de suport Sas Absolució ha presentat una campanya de crowdfunding (micromecenatge) que té per objectiu recaptar fons per cobrir les despeses judicials del cas d’Adrián Sas Menéndez, jove vilafranquí acusat de delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions.

Així, han creat una campanya a través de la plataforma de crowdfunding Goteo per poder fer front a les despeses que es deriven del procés judicial, ja que el context de la pandèmia actual els impossibilita dur a terme actes de recaptació presencials. El cost del procés ha suposat que el compte bancari de l’acusat estigui embargat un mes abans de la celebració del judici, que es durà a terme el 17 de novembre.

A la roda de premsa de presentació de la campanya un representant de la plataforma va apuntar que demanen “el suport i la solidaritat del poble català davant la repressió de les forces de seguretat del govern espanyol i la Generalitat de Catalunya i la seva col·laboració per poder fer front a les despeses per una causa judicial oberta arrel de les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’octubre.”

Per a contribuir al cobriment d’aquestes despeses es pot accedir a la pàgina web http://goteo.cc/sasabsolucio i realitzar una donació econòmica, que pot ser pública o anònima, i que suposa l’adquisició del marxandatge que ha elaborat la mateixa plataforma.

El cas

L’1 d’octubre del 2018 es van produir nombroses mobilitzacions i protestes populars arreu de Catalunya, en el marc del primer aniversari del referèndum d’autodeterminació. Una d’aquestes protestes, que va acabar davant el Parlament, va ser dissolta violentament per part dels Mossos d’Esquadra i suposar la detenció posterior de diversos participants.

El jove Adrián Sas és una d’aquestes persones detingudes, i se l’acusa de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions. L’acusació prové de la Fiscalia, que demana set anys de presó, i de la Generalitat, que en demana cinc i mig.

Des de la plataforma Sas Absolució, a banda de buscar la manera de cobrir les despeses que està suposant l’imminent judici, també s’ha aconseguit que diferents ajuntaments de la vegueria Penedès aprovin una moció per demanar que la Generalitat es retiri de l’acusació, s’ha elaborat marxandatge per recaptar suport econòmic i s’han impulsat diverses campanyes i actes per visibilitzar el cas.

Tot i així, el judici i l’acusació es mantenen i Sas serà jutjat el 17 de novembre, dos dies després d’una manifestació de suport que s’ha convocat a Vilafranca.

FER UN COMENTARI