Creu Roja Alt Penedès ha presentat la seva memòria d’activitats de 2018, en la qual conclou que la pobresa existent a la comarca s’està cronificant. L’any passat, l’entitat va atendre 2.598 persones, que no són tantes com en anys anteriors, però el nombre d’intervencions fetes pràcticament es manté (27.320). El motiu d’aquesta aparent contradicció és, segons l’anàlisi feta per Creu Roja, que “les persones que atenem es troben en una situació més vulnerable i, per tant, els atenem des de més àmbits i programes d’actuació”. El col·lectiu més vulnerable i que més atencions va rebre és el de la gent gran, vinculada a l’atenció a la dependència: 587 persones i 12.420 intervencions. L’ajut a domicili és el principal servei realitzat per les 308 persones voluntàries que té Creu Roja a la comarca, seguit de la teleassistència (domiciliària i mòbil).

4.115 ajuts a refugiats
Un altre àmbit d’ajut és el de les persones migrades i refugiades: es van atendre 300 persones i es van efectuar 4.115 intervencions. Altres col·lectius vulnerables atesos són els de les persones amb discapacitat (143), infants en situació de risc (85), dones en situació de dificultat (82) i població reclusa (2).

Entre els projectes que Creu Roja duu a terme per lluitar contra la pobresa hi ha l’atenció urgent a necessitats i repartiment de productes bàsics (515 serveis).

L’any passat, Creu Roja Alt Penedès va tenir uns ingressos de 655.000 euros, el 47% dels quals procedents de les quotes de socis i sòcies, el 17% per la prestació de serveis, el 15% per subvencions a l’explotació, el 12% amb el sorteig de l’or i el 9% restant en altres conceptes.

FER UN COMENTARI