La policia de Vilafranca controla les actituds incíviques dels propietaris de gossos

0
519
La campanya l'estan duent a terme membres de la policia i agents cívics. // LA FURA

Aquesta setmana el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, acompanyat del caporal de la policia local Joan Alcalá, han presentat la campanya que aquestes setmanes estan duent a terme diversos agents de la policia i també agents cívics pels carrers de la ciutat en relació a la tinença d’animals de companyia.

El regidor explicava que aquestes campanyes de control i sensibilització es van fent de manera periòdica: “anem controlant l’ús cívic dels animals, especialment dels gossos, cenyint-nos en l’ordenança de civisme i vigilant sobretot que els gossos vagin lligats, que els propietaris recullin les seves defecacions i netegin els orins dels animals, i fer una campanya pedagògica o aplicació de sancions quan sigui necessari”.

Els agents de la campanya recorren els barris de Vilafranca repartint un tríptic informatiu amb dades d’interès sobre com cuidar les mascotes a casa i com actuar a les zones d’esbarjo i al carrer, i també una ampolla remullar els orins. També utilitzen un lector per assegurar-se que els animals tenen el xip implantat, i controlen temes com la documentació dels animals i les actituds dels propietaris, així com si se segueixen les normes en cas de passejar gossos de races considerades potencialment perilloses (que duguin morrió de cistella i una corretja curta no extensible, que els seus propietaris disposin de la llicència…).

Montfort apuntava que, encara que a Vilafranca hi hagi uns 4.000 gossos censats, “és la immensa minoria dels propietaris els qui incompleixen les normes, però es posen unes cent sancions anuals i tot plegat té una rellevància i impacte al carrer i la convivència grans”. El caporal Alcalà afegia que les infraccions i sancions són força lineals: “encara que pugui semblar un tema banal, molta ciutadania està preocupada pels efectes dels gossos a l’espai públic i pot generar conflictes entre les persones. Creiem que les campanyes específiques són necessàries, i al final el que demanem és sentit comú. La primera setmana ja hem hagut de posar 21 denúncies, sobretot per dur els animals deslligats o no recollir-los els excrements, i també recordem que el xip és obligatori i no posar-lo és un delicte dins del Codi Penal. A més, a aquestes alçades ens costa de creure que la gent no sàpiga aquestes coses, però tot i així hi ha moltes persones reincidents”.

FER UN COMENTARI