La Policia de Vilafranca ha fet des del juny més de 450 intervencions i 300 denúncies a la Girada

0
819

En resposta a la carta enviada per la plataforma veïnal recentment creada, que demana actuacions preventives a l’Ajuntament de Vilafranca per aturar els actes d’incivisme i molèsties veïnals causades pels nombrosos incidents que hi ha sovint al barri de la Girada, sobretot de nit, l’Ajuntament ha emès una nota de premsa en què informa que del mes de juny ençà la Policia Local ha efectuat més de 450 intervencions i ha posat unes 300 denúncies al barri per qüestions de seguretat ciutadana, incivisme, convivència i trànsit. La nota confirma, doncs, que el problema existeix i que en tenen coneixement tant la policia com l’Ajuntament.

Recentment la Policia ha pogut identificar i denunciar un individu que va participar en una baralla fa algunes setmanes al barri. La detenció s’ha efectuat gràcies a la gravació d’un vídeo veïnal, que ha servit com a prova. Fonts municipals indiquen que en els darrers mesos s’han aixecat 65 actes de denúncia en temes relacionats amb la seguretat ciutadana i l’incivisme, i més de 230 en matèria de trànsit. La rambla de la Girada i la ronda de Mar –és a dir, on hi ha major concentració de terrasses–, com es queixen els veïns, són els focus principals d’infraccions.

Les actuacions dutes a terme per la Policia han estat més presència de patrulles al barri (a peu i en vehicle, uniformats i no uniformats), sobretot entre les 7 de la tarda i 2/4 de 10 del vespre; controls nocturns diaris; controls d’alcoholèmia; s’han posat set denúncies per acceleracions brusques i derrapades; també s’han denunciat tres establiments per permetre més persones de les permeses en taules, dos per consum compartit d’alcohol a la via pública, cinc per consum de droga i una intervenció d’arma blanca. I ha intervingut en 52 grups de persones que estaven causant molèsties a la via pública (sorolls, baralles, incompliment dels horaris de tancament, orinar al carrer, llençar residus fora de lloc…).

Una trentena de veïnals es van reunir fa algunes setmanes a local de l’Associació de Veïns i han entrat al registre de l’Ajuntament amb el suport de l’Associació de Veïns, una carta que posa de manifest el malestar col·lectiu existent al barri per les creixents molèsties veïnals que hi ha, sobretot de nit, a les vies on s’hi concentren terrasses de bar. Reclamen que es posi per davant la convivència veïnal i el fet que es tracta d’una zona residencial, als negocis. Amb accions preventives.

FER UN COMENTARI