El mes de maig l’Ateneu Arbocenc va celebrar el seu cinquè aniversari amb un concert del grup Novo Mesto al Teatre El Centre. A quarts d’una de la matinada s’hi va presentar la Policia Local al·legant que un veí s’havia queixat del soroll i demanant que aturessin el concert. Segons expliquen els organitzadors, van sol·licitar a la Policia que fes les proves de mesurament de soroll pertinents per comprovar que hi havia més decibels dels permesos en l’ordenança de civisme, però aquests no la van poder fer per no disposar de l’aparell necessari. Davant d’això, des de l’Ateneu es van negar a acabar el concert però sí que es van comprometre a abaixar el volum (tot i que insisteixen a explicar que l’aparell de so que tenien era de baixa potència) i a acabar com més aviat millor l’acte.

Abans de marxar, la Policia Local va aixecar acte i el representant de l’Ateneu Arbocenc es va negar a signar-la. En cap moment, segons els organitzadors, va haver-hi cap incident ni cap mena de resistència. Finalment, el concert va acabar abans de les dues de la matinada.

Tres mesos després, al mes d’agost, l’Ateneu Arbocenc rep una denúncia dels Mossos d’Esquadra interposada per la Policia Local de l’Arboç amb la imposició d’una multa de 600 euros per infracció greu de desobediència i resistència a l’autoritat, infracció tipificada a la Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda popularment com a llei Mordassa.

Davant aquests fets, l’Ateneu Arbocenc denuncia que “a banda del greuge econòmic patit, la multa busca minar la capacitat de la ciutadania per, organitzada col·lectivament, transformar realitats socials mitjançant l’autogestió d’activitats culturals i polítiques de base. No podem permetre que ens injectin la por a rebre de nou repressió i a ser víctimes de l’abús de poder de la policia”.

Apatrullando, l’obra de denúncia

Per explicar els fets i denunciar la vulneració que representa Llei Mordassa, l’Ateneu Arbocenc ha creat Apatrullando per l’Arboç, un esquetx teatral que es representarà aquest dissabte a les set de la tarda al teatre El Centre.

FER UN COMENTARI