El sindicat Policies Locals Cos Mossos d’Esquadra (SPLCME) denuncien que la Policia Local del Vendrell té una plantilla “precària i poc reivindicativa” i en culpabilitzen l’alcalde, Martí Carnicer. Segons expliquen, en aquestes dues últimes legislatures  no han sortit places i les contractacions que s’han fet per substituir baixes i jubilacions han estat amb borsa de treball i comissió de serveis (funcionaris d’altres administracions que poden prestar servei durant dos anys).

A més, diuen que a un bon gruix d’aquest personal interí no se’ls ha aplicat l’augment salarial pertinent i que una part important dels policies interins que han treballat en aquests darrers anys durant el període estival no han cobrat les vacances ni dies festius no gaudits.  Des de l’SPLCME expliquen que hi ha dos policies que han litigat per la via contenciosa administrativa, mentre que d’altres “per la seva situació de precarietat”, encara no ho han fet. Tot i això, sí que des de la Junta de Personal s’han denunciat aquests fets al Síndic de Greuges, sense que aquest hagi rebut encara el retorn de la documentació demandada.

Vigilants privats pel top manta

El sindicat denuncia també que el Vendrell és l’únic municipi de Catalunya que contracta vigilància privada pel control del top manta a Coma-ruga, cosa que qualifica com de “menyspreu “ al cos.

“Aquesta situació ha fet que hi hagi una fugida de funcionaris a altres administracions”, expliquen i titllen “d’inacceptable” la situació que es viu al Vendrell la qual atribueixen a la voluntat de l’alcalde  “d’abaratir els costos dels serveis públics”.

Des del sindicat majoritari a la Policia Local del Vendrell s’explica que tot hi haver pressupostada una partida per contractar part dels agents en borsa de treball que van fer baixa després del període d’estiu, aquesta no s’ha efectuat “fent que no es puguin mantenir el nombre de policies operatius al carrer, així com el mínim de patrulles establertes per garantir la seguretat pública i la dels mateixos policies”.

FER UN COMENTARI