La Policia Local del Vendrell farà servir càmeres per gravar les intervencions

0
522

L’eina només es farà servir quan els agents creguin que hi poden haver problemes

Els agents de la Policia Local del Vendrell han incorporat aquesta setmana al seu uniforme unes càmeres de gravació unipersonals que serviran per enregistrar les seves actuacions sempre que ho creguin necessari per a la seguretat ciutadana. Per exemple, quan derivat de la intervenció policial hi hagi un risc per a la integritat física dels mateixos agents o de terceres persones.

Segons ha explicat la regidora de policia del Vendrell, Luz Ramírez, l’ús d’aquestes càmeres unipersonals ha de millorar la seguretat “tant dels policies com dels ciutadans”. A més, ha afegit que la utilització d’aquestes càmeres va vinculada a un protocol que garanteix “el dret a la intimitat” i que “no es faci un mal ús de les imatges gravades”.

En total l’Ajuntament del Vendrell ha adquirit nou càmeres que s’han repartit entre els equips que hi ha treballant a cada torn. És un agent de cada equip qui porta la càmera incorporada a l’uniforme i qui decideix quan és necessari posar-la en funcionament. El protocol marca, però, que abans de prémer el botó per enregistrar l’agent ha d’avisar al ciutadà que tot el que passi a partir d’aquell moment serà captat per la càmera.

Posteriorment, si els fets han derivat en algun tipus d’incident greu, l’agent haurà de fer un informe policial argumentat la necessitat de recuperar les imatges gravades. En cas que les imatges s’hagin de fer servir després per a un procediment judicial, haurà de ser el mateix jutge si decideix incloure-les a la causa. Si els agents consideren la gravació no té més recorregut, el mateix sistema que incorpora l’aparell esborra les imatges.

Des de fa uns mesos, els equips policials ja han estat provant aquestes càmeres abans de la seva incorporació definitiva. La regidora Luz Ramírez ha especificat que el seu ús “busca donar un servei més eficient”.

FER UN COMENTARI