Per commemorar el 25-N, el Dia Internacional per l’erradicació de les violències vers les dones, el Servei d’igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius de la vila, ha presentat un programa amb diverses activitats que tenen com a fil conductor la pressió estètica i l’afectació que aquesta té especialment sobre les dones.
De la desena d’actes programats en destaca l’acte institucional, que serà dimarts 26 de novembre, a les set de la tarda a l’auditori del Vinseum i que consistirà en una lectura del manifest a càrrec de l’alumnat de l’escola Arsenal que ha elaborat la imatge gràfica d’enguany i una taula rodona que portarà per títol “La pressió estètica i la bellesa no normativa” moderada per Adnaloi Vila amb Núria Garriga, de l’Associació A Pelo, i Cristina Almirall i Marta Vigo, de l’entitat Som Barbàrie.
Una de les altres activitats destacades serà, el dia 23 a la Nau, la conversa sobre pressió estètica i eines per lluitar-hi en contra que oferirà la comunicadora Júlia Barceló i que s’adreçarà especialment a adolescents i joves.
Coincidint amb el 25-N aquesta mateixa setmana el servei d’Igualtat ha posat en marxa la campanya “Mira’t bé”, que té per objectiu fer arribar el missatge de conscienciació i construcció d’una cultura social inclusiva i lliure de violència. La iniciativa consisteix a encastar cartells adhesius als miralls dels WC públics dels Instituts de secundària, centres de lleure, i locals d’oci amb el missatge “Mira’t bé! El reflex que veus en el mirall pot estar distorsionat pels cànons de bellesa construïts socialment”.