La pressió popular fa aturar la tala de pins a Llorenç

0
116

Arrel de les queixes que ha rebut l’Ajuntament de Llorenç, per escrit i de manera verbal, per la decisió de tallar la pineda del bosquet de l’Estrella, el Consistori de Llorenç del Penedès ha decidit paralitzar momentàniament la tala. Amb tot, anuncia que aviat presentarà una proposta completa de reestructuració de la bosquina, en la qual es podrà valorar la dimensió de l’actuació que contempla la tala.

Segons fonts municipals, a la bosquina que hi ha entre la carretera de la Bisbal i la Masia de l’Estrella en els darrers anys hi han caigut una dotzena de pins blancs a causa de les ventades. Això ha alertat l’Ajuntament de la perillositat que suposa a la bosquina esmentada, produïda pel mal estat dels pins blancs que hi ha, i per això es va plantejar el condicionament general de l’espai. A més,  l’empresa Agroforestals Nogués li oferia el servei de tala de manera gratuïta i, ingressant un import per tona de fusta extreta, que es destinaria totalment a la compra de nous arbres.

La intenció de l’Ajuntament és remodelar completament tota la zona de la bosquina, amb arbrat autòcton (alzines, sivines, garrofers…), amb la incorporació de nou mobiliari urbà adequat per ser utilitzat habitualment i assolint un espai més segur a la nit.

FER UN COMENTARI