La prevenció del coronavirus paralitza el Penedès

0
431

D’històrica es pot qualificar la situació que el passat cap de setmana ha viscut el Penedès, en sintonia amb el conjunt del país. Les crides públiques al confinament de la població per intentar contenir la propagació del coronavirus han estat seguides massivament per la població, més diumenge que dissabte. Carrers buits, en silenci, pràcticament sense cotxes, parcs buits (a l’Arboç, fins i tot els ha precintat la Policia Local), botigues tancades. Els únics focus d’activitat van ser dissabte els pocs establiments amb permís d’obertura al públic: llocs de venda de menjar, de productes de primera necessitat, estancs i farmàcies.

Dissabte a les 9 del matí ja hi havia cua a les entrades de molt supermercats, i de seguida es van buidar les prestatgeries de llet, paper higiènic i paper de cuina. La resta de productes, anaven desapareixent més de mica en mica, primer els productes frescos. Als estancs i farmàcies, la gent hi entrava d’un en un i es feien cues a la vorera, amb la gent separada per almenys un metre de distància, tal com recomanen les autoritats.

Aquest dilluns l’activitat al carrer també és menor. Les administracions públiques treballen de manera telemàtica o bé amb el servei d’atenció al públic presencial tancat. El nombre de casos de la malaltia es desconeix, però és creixent arreu. Amb l’estat d’alarma declarat, les autoritats insisteixen a la població que cal confinar-se almenys quinze dies a casa, només sortir per l’imprescindible i guardant sempre la distància amb altres persones, extremar les mesures d’higiene de les mans i fer totes les gestions telemàticament o per telèfon.

FER UN COMENTARI