La primera cursa del món per dins de casa, organitzada des de Vilafranca

0
1206

Diumenge es va disputar la Stay at Home Race, la primera cursa al món que s’ha fet dins de casa i que va néixer per la iniciativa de l’atleta i entrenador de l’Esportiu Penedès Toni Santisteban. Va sorgir la idea mentre parlava per telèfon amb atletes a qui havien suspès el Campionat d’Espanya júnior.

De primer es va crear un perfil de la cursa a l’Instagram, amb el nom #stayathomerace, i després es van penjar tres o quatre instastòries convidant i etiquetant altres corredors. D’aquí la notícia es va començar a propagar a un ritme vertiginós i hi van prendre part entre 1.500 i 2.000 persones, en tan sols tres dies des que es va idear.

La mecànica de la cursa consistia en què al llarg de 24 hores, cadascú triava el moment del dia que volgués per córrer per casa i sumar minuts en moviment. No es demanava cap distància ni ritme, cadascú podia córrer l’estona que volgués. El mateix Santisteban va córrer 11,5km, donant 212 voltes a un circuit preparat dins de casa seva. Es demanava, a més, que qui volgués ho podia compartir en xarxes amb el hashtag de la cursa, i el perfil d’instagram va començar a rebre vídeos de llocs molt repartits de la geografia catalana, però també de molts punts d’Espanya i d’arreu del món.