La primera setmana de curs es tanca amb dos grups de l’escola Montagut de Vilafranca confinats

0
999
Foto: arxiu Istock

La primera setmana de la tornada a l’escola a Catalunya s’ha tancat amb quasi el 96% de les escoles funcionant a ple rendiment, segons ha donat a conèixer avui la Generalitat. Tot i així, ja hi ha més de 303 grups confinats per possibles casos de coronavirus en, com a mínim, un total de 218 centres educatius.

Una de les escoles de Vilafranca, el Montagut, ha hagut de confinar dues classes que tenien un alumne amb coronavirus, que en aquest cas es tractava de dos germans. El fet s’ha donat a conèixer a alumnat, professorat i a les famílies. Malgrat això, el sistema dels grups-bombolla, mitjançant el qual els grups d’alumnes no tenen contacte amb altres grups i es mantenen sempre junts, ha permès que no fes falta tancar l’escola i que només hi hagi aquests dos grups confinats, a l’espera de saber si hi ha més casos o no.

Aquesta escola ha estat la primera del Penedès a registrar casos positius en coronavirus i haver-ne de confinar els grups corresponents, que se sumen als dos grups confinats preventivament de Vilanova i la Geltrú a la zona de la vegueria.

Aquest dilluns s’han triplicat els confinaments en grups escolars i en instituts: divendres hi havia un total de 111 grups confinats i avui ja superen els 303, del total de 33.000 grups-bombolla dels centres educatius catalans.

FER UN COMENTARI