La recollida de la brossa a supermercats, restaurants i bars dels barris marítims del Vendrell serà amb cita prèvia

0
520

Abans de l’estiu hi haurà canvis en la recollida d’escombraries entre els grans generadors de brossa dels barris marítims del Vendrell. En concret, per evitar la mala imatge que dona a una zona turística com és la de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs veure contenidors plens a la vorera a l’espera que els passin a recollir, l’Ajuntament ha decidit que el servei porta a porta a partir d’ara es farà a demanda. És a dir, quan un gran generador (ja sigui bar, restaurant o superfície comercial) en tingui prou d’acumulada, a través d’una aplicació mòbil avisarà el camionet que fa la recollida als nuclis marítims i aquest, en una hora o una ho i mitja, la passarà a recollir.

Aquesta mesura afecta les fraccions orgànica, el vidre, els envasos i el paper/cartró. Únicament la fracció orgànica es passarà a buscar de nit, quan els restaurants, estiguin a punt de tancar, segons explica la regidora de Medi Ambient, Núria Rovira; en cap cas es farà amb el vidre, que fa molt de soroll, per evitar conflictes veïnals.

Cada dia de la setmana

Els horaris encara estan per definir, però durant la temporada alta turística, que és quan tots tenen obert, es farà els set dies de la setmana; de Setmana Santa a juny i de setembre a la castanyada, també però amb una menor freqüència de cas; i en temporada baixa, en funció de la demanda existent. Els grans generadors, doncs, hauran de tenir els contenidors a dins del local fins que els passin a recollir la brossa. Actualment, entre els tres nuclis marítims hi ha més de 120 locals on es fa la recollida porta a porta.

Contenidors intel·ligents

També abans de l’estiu, l’Ajuntament preveu començar la recollida de les escombraries amb contenidors intel·ligents (com es fa a Bellvei) als barris del Puig, el Pèlag i la Muntanyeta.

FER UN COMENTARI