La reforma de la pista annexa al pavelló i dels jardins Fr. Macià guanyen el pressupost participatiu de Vilanova

0
94

Un total de 3.099 persones empadronades a Vilanova han votat les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de 2021, quasi el 30% més que l’any anterior. En total la ciutadania havia fet 169 propostes, de les quals el Consistori en va acceptar 45 com a possibles, que són les que es van sotmetre a votació popular.

Els 300.000 euros que l’Ajuntament hi destinarà es repartiran, a parts iguals, en tres àmbits: ciutat verda, ciutat viva i ciutat inclusiva. La guanyadora absoluta de les votacions ha estat la renovació de la pista annexa al pavelló Isaac Gálvez, amb 756 vots (ciutat viva), seguida de la reforma dels jardins de Francesc Macià (630 vots) i de la reforma de parcs infantils, que incloguin jocs inclusius i tirolines (540 vots). Aquestes tres accions es realitzaran l’any que ve.

Altres propostes molt votades, amb més de 300 vots cadascuna, i que no es faran perquè han quedat per darrere de les guanyadores, són “El Tacó i l’Armanyà amb mirada d’infant” (506 vots), treballs previs a l’edifici de les Calderes de l’antiga Pirelli (380), millores al parc de Ribes Roges (341) i col·locar jocs infantils als espais verds (325 vots).

Quant als projectes guanyadors, la renovació de la pista annexa al complex esportiu Isaac Gálvez està valorada en 70.000 euros. Es tracta d’una proposta conjunta entre el Club Handbol Vilanova, el Club Bàsquet Samà, el Club Nou Bàsquet Vilanova i el Club de Volei Vilanova. La proposta consisteix en la millora de les condicions d’entrenament de la pista, amb la instal·lació d’un paviment plàstic elàstic sobre el paviment actual, millorant les condicions de fricció, d’esmorteïment dels impactes, i la sensació tèrmica de la instal·lació. També es proposa un tancament parcial i mòbil de les parets perimetrals.

Els jardins Francesc Macià són un espai cèntric molt concorregut per persones grans, joves, infants i famílies, i també és zona de pas que connecta els carrers Jardí, Bruc, Josep Coroleu i l’avinguda de Francesc Macià amb diversos centres educatius, la piscina, el CAP Sant Joan i el centre cívic de Sant Joan. Disposa d’una zona de joc infantils, pistes de petanca i una font ornamental, però es troba en molt mal estat de conservació, amb el paviment desgastat i aixecat, els bancs són baixos i estan malmesos i la il·luminació és deficient.

Finalment, la reforma de parcs infantils agrupa diverses propostes que s’havien presentat relacionades amb la creació i millora dels parcs infantils a la ciutat. La proposta es concretaria en la instal·lació d’un nou parc infantil a la plaça d’Enric Cristòfol Ricart, que és un dels parcs més utilitzats de Vilanova; en millores en diversos parcs per a fer-los més inclusius; i en la col·locació d’una tirolina al parc de la Torre d’Enveja.

FER UN COMENTARI