La renaixença del pi del carrer del Pi, de Ribes

0
817

A un any de la caiguda del pi monumental del carrer del Pi, que es va partir durant les ventades del 27 de desembre de l’any passat, l’Ajuntament organitza un acte de commemoració que es durà a terme el mateix 27 de desembre, dijous, a les 6 de la tarda, a la Casa de la Vila. En concret, s’inaugurarà una exposició repartida en tres espais de l’edifici, en què es tractarà el passat, present i futur de l’arbre centenari. Al vestíbul hi haurà la mostra de fotos que fins al 23 de desembre es pot veure a la taverna La Premsa i que il·lustra diferents moments de la seva longeva història; a l’entrada de la sala Josep Lluís Palacios s’hi mostraran diverses instantànies dels últims minuts del pi i de l’estat actual. I a l’interior de la sala d’actes, s’explicarà mitjançant diversos elements informatius la proposta de projecte de l’Ajuntament per recuperar l’arbre.

 

L’acte també preveu la projecció del documental Memòries del Pi, fet per l’alumnat de 5è i 6è de l’escola La Riera, que presentarà la professora Núria Sàrria. En acabat, l’empresa Doctor Árbol explicarà el projecte de reconstrucció, consistent en completar el tronc del pi amb la instal·lació d’una escultura natural. I es lliurarà als assistents punts de llibre amb la foto del pi, poemes de Josep Mestre i Josep M. Sanz i pinyes que es van recuperar per aprofitar-ne les llavors.

 

Núria Mestre, la veïna que viu a la finca on es troba ubicat el pi, apunta que amb els actes previstos “hem reviscut la vida i la mort del pi, i hem volgut honrar-lo”. Es calcula que el pi blanc situat al núm. 28 del carrer del Pi té quasi 200 anys; va ser declarat arbre d’Interès Local l’any 2005; dos anys després de se li va instal·lar una crossa que subjectava la part més recargolada del tronc, però les ratxes de vent de 100 km/h de fa un any el van tombar. Una comissió formada per veïnat i l’Ajuntament vol mantenir viu el seu llegat i que torni a esdevenir un dels símbols més coneguts del municipi. Formen part de la comissió Núria Mestre, Sophie Lascelles, Tim Pearce i Josep M. Sanz.

FER UN COMENTARI