L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquesta tarda el nou projecte d’amplicació del Consorci Sociosanitari de Vilafranca-Centre Ricard Fortuny, residència que es dedica a la cura i acollida de la gent gran.

La idea inicial d’aquesta iniciativa és que es construeixi un edifici nou que permetrà l’acollida d’una vuitantena més de persones, cosa que, amb les 111 places actuals, contribuiria a assumir 191 persones en total.

En vermell, el nou edifici de 2.000m2. // Ajuntament de Vilafranca

Davant l’opció de crear un centre nou, des de l’Ajuntament i des de la Junta de Govern del Consorci s’ha arribat a la conclusió que era més factible una amplicació del centre ja existent, tenint en compte una anàlisi arquitectònica i econòmica, i també una valoració de la ubicació, els m2 a construir i les característiques dels terrenys. L’ampliació a 80 places permetrà aprofitar els serveis comuns existents, i d’aquesta manera s’evitarien duplicitats, i es podrien destinar quasi la totalitat dels metres construïts a places de residència.

Així, s’estima que a principis del 2019 es comenci la nova construcció del Centre Ricard Fortuny, que tindrà una superfície d’uns 2.000 metres quadrats i disposarà d’una inversió inicial de 3,5 milions d’euros. Segons les previsions, les 80 places noves estaran operatives de cara a l’any 2020.

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI