La ronda Ibèrica connectarà Vilanova i Sant Pere de Ribes en un mes

0
243

La connexió entre els dos trams de la ronda Ibèrica corresponents als polígons industrials de la Vilanoveta (Sant Pere de Ribes) i de Santa Magdalena (Vilanova i la Geltrú) estarà enllestida a l’octubre, quan finalitzin els treballs iniciats a principis d’agost. L’actuació suposarà un accés directe des de la Vilanoveta a la C-15. En aquests moments, l’entrada al polígon s’ha de fer a través de la rambla del Garraf.

L’enllaç dels dos trams de la ronda Ibèrica s’espera que afavoreixi la implantació de noves activitats al polígon, en millorar-ne l’accés, alhora que dona resposta a una de les peticions recurrents de l’empresariat del Garraf, formalitzada a través de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès.

Segons l’alcaldessa de Sant Pere, Abigail Garrido, “aquesta infraestructura pot donar un impuls a la zona de Sant Pere de Ribes per l’accés a la C-15, que és la gran artèria de connexió del Garraf amb l’Alt Penedès i la Catalunya interior”. La regidora de Desenvolupament Econòmic, Ana Herrera, ha manifestat que la voluntat del govern municipal és “fomentar la contractació de persones preferentment ciutadanes de Sant Pere de Ribes per part d’aquestes noves empreses mitjançant beneficis i incentius fiscals”.

El tram en obres connecta els 50 metres de llargària que restaven pendents d’urbanitzar de la ronda Ibèrica. Farà 11,90 metres d’amplada, amb una calçada de nou metres, un carril per cada sentit i una vorera de 3,90 metres. Hi haurà tres punts de llum de tres metres d’alçada amb lluminàries leds. Els treballs tenen un cost 82.500 euros i compten amb una subvenció de 71.782 euros de la Diputació de Barcelona.

El polígon industrial Vilanoveta compta actualment amb un centenar d’empreses i té una ocupació de poc més d’una quarta part, mentre que el de Santa Magdalena està gairebé a la meitat, segons dades de Node Garraf.

FER UN COMENTARI