La ronda Ibèrica de Vilanova tornarà a tenir dos carrils de circulació per sentit, en el tram entre la rotonda de la carretera de l’Arboç i la plaça de la Moixiganga. Aquesta decisió arriba després que l’any 2020, l’Ajuntament de Vilanova decidís reduir els carrils de circulació de la ronda, una mesura que, segons el regidor de Mobilitat i Projectes, Antoni Palacios, “era provisional i que s’ha allargat més del compte”. Palacios també ha explicat que el retorn al doble carril obeeix a la necessitat de donar sortida a la circulació de vehicles que no podran creuar la ciutat pel centre o que veuran restringida la seva circulació per qüestions mediambientals.

Així quedarà configurada la ronda Ibèrica

Pel que fa al tram de ronda Ibèrica entre la plaça de la Moixiganga i el carrer d’Eusebi Millan, es mantindrà la configuració tal com està actualment. Sí que es desdoblarà el tram en sentit Barcelona des del carrer d’Eusebi Millan fins a arribar a la rotonda amb la ronda d’Europa, per intentar augmentar el flux d’entrada.

Aquesta rotonda, de fet, també està pendent d’una reforma integral, que es durà a terme en els pròxims mesos, amb una subvenció atorgada dels fons Next Generation, i que permetrà que els vehicles de ronda Ibèrica s’incorporin més fàcilment a ronda d’Europa. En el tram de ronda Ibèrica davant de l’Hospital de Sant Antoni i dels Mossos d’Esquadra, es mantindran les dreceres per a emergències que es van fer per millorar l’entrada i sortida dels vehicles sanitaris i policials. La previsió és que la reforma de la ronda estigui feta abans del curs escolar.

El conjunt de mesures per canviar la mobilitat també inclourà la creació d’un nou aparcament dissuasiu a la ronda Ibèrica, a l’alçada del torrent d’en Frederic, i que es preveu que estigui en marxa d’aquí a sis mesos.

El PSC durà el govern local a la Fiscalia

Davant d’aquest anunci, el Partit Socialista de Vilanova ha comunicat que denunciarà a la Fiscalia el govern municipal per possible malversació de fons públics del que consideren una nova improvisació en aquest vial. Els socialistes lamenten en un comunicat que s’hagin destinat recursos i fons públics a una actuació “purament electoralista i sense cap criteri tècnic”.

Des de la Plataforma Camins Escolars s’ha titllat la mesura com de “retrocés de 30 anys en mobilitat” i ha acusat el govern de sucumbir a les pressions dels lobbies.

FER UN COMENTARI