La Ruda aporta 1.000 euros a una cooperativa agrícola de Palestina

0
674
Els calendaris al Casal Popular La Gueralda. // LA RUDA

El col·lectiu feminista La Ruda, que treballa sobretot a Vilafranca del Penedès, ha fet una donació de 1.000 euros a la Union of Agricultural Work Committees de Palestina (UAWC), una cooperativa agrícola creada l’any 1986.

L’import provenia dels beneficis obtinguts amb les vendes del Calendari Llegendàries 2020, que l’assemblea va elaborar amb la col·laboració de 13 artistes. La UAWC és una organització que té per objectiu ajudar famílies i sobretot gent jove de la Vall del Jordà, a Jordània, “a combatre la misèria a la que es veuen empeses a causa del constant context bèl·lic entre Palestina i Israel”, segons expliquen les membres de La Ruda.

La Union of Agricultural Work Committees té seus a Jordània i Gaza i busca aconseguir que entre 300 i 1.000 dones tinguin els seus propis projectes i beneficis per mantenir les seves famílies i que, així, no es vegin obligades a treballar als assentaments agrícoles de la zona controlats per l’exèrcit israelià.

L’aportació de La Ruda ha estat possible a partir de les vendes del Calendari Llegendàries 2020 i amb el treball en xarxa amb el col·lectiu Penedès amb Palestina. Aquests diners s’utilitzaran per cobrir despeses de la cooperativa agrícola en un moment especialment cru i d’escassetat a causa de l’augment de pobresa que ha derivat de la crisi de la covid-19.

El passat 2019 les feministes van aportar 1.100 euros recaptats amb les vendes del Calendari de Bruixes 2019 a una casa d’acollida per a persones refugiades d’Atenes, a Grècia. Els dos projectes han estat visitats per membres de l’assemblea.

FER UN COMENTARI