La Ruda organitza avui una concentració per la primera víctima de violència masclista del 2021

0
161
ASSEMBLEA FEMINISTA LA RUDA

L’Assemblea Feminista La Ruda ha convocat per aquest vespre de dilluns una concentració per visibilitzar la primera mort masclista de l’any a l’estat espanyol, que va tenir lloc el passat dimarts dia 5 a Lloret de Mar.

La víctima, de 44 anys, hauria mort de fred després d’haver patit una agressió per part de la seva parella, un home de 62 anys, i haver quedat abandonada al carrer sense possiblitat d’entrar a casa.

L’Assemblea Feminista La Ruda farà una concentració avui a les 20h del vespre a la plaça de la Vila de Vilafranca. Les feministes demanen que tothom que hi assisteixi porti mascareta i respecti la distància de seguretat.

El passat 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, el col·lectiu va fer un acte per recordar les víctimes de violència masclista a Espanya del 2020 i els més de 1.074 feminicidis que hi ha hagut a l’estat espanyol des que es comptabilitzen oficialment, el 2003. A més, la primera setmana d’aquest 2021 les membres de l’assemblea van penjar unes pancartes per demanar que el comptador dels feminicidis no es posi a zero cada cop que comença un nou any i que es segueixin els mateixos criteris que s’apliquen amb les víctimes d’altres violències com el terrorisme.

FER UN COMENTARI