Des de l’associació comercial del Centre Vila s’ha decidit seguir oferint el servei de les rutes guiades per a públic escolar pels carrers del centre antic de Vilafranca, ja que la primera edició, que es va desenvolupar el març passat, va ser “tot un èxit”, amb un 60% de participació, i demostra la “importància de vincular el món del comerç amb les escoles i els nens”, apuntava Marta Vives, copresidenta de l’associació.

Les rutes repassen la història del comerç vilafranquí des de l’època medieval, ja que parteixen dels gremis de comerciants que apadrinaven figures i balls de la Festa Major. Els alumnes que participen a l’activitat, que acostumen a tenir entre vuit i nou anys (tercer de primària), coneixen els secrets i les anècdotes dels carrers i botigues centenàries del centre de la mà de Roser Serra, creadora de Gust a Terra i la guia que s’encarrega del passeig per la història del comerç i també de la ruta de Vilafranca anecdòtica.

El recorregut s’allarga pràcticament una hora i exposa la rellevància que va suposar l’evolució comercial a Vilafranca. En aquesta segona edició els passejos es faran a inicis de curs a petició de les escoles, ja que així podran treballar-ne el contingut al llarg de tot el curs.

FER UN COMENTARI