La sadurninenca Anna Porta, subcampiona de Catalunya de doma clàssica amb poni

0
859

La sadurninenca Anna Porta Córdoba va aconseguir el passat cap de setmana la medalla de plata al Campionat de Catalunya de ponis 2021 en la modalitat de doma clàssica en categoria de ponis C (cavalls fins a 1,40 metres d’alçada). La jove amazona ho va aconseguir cavalcant Bonnie, amb el qual competeix des de fa tan sols dos mesos, amb una puntació de 71,950 sobre 100. Va quedar només per darrere d’Ixone Lacunza Vázquez, amb el poni Romeo. La competició equina es va disputar a Sant Martí Vell (Gironès).

Porta va començar a muntar als nou anys, en  classes esporàdiques  d’equitació a l’Hípica de Torrelavit. Allà hi va néixer la seva passió pels cavalls. Un any després començava a perfeccionar la seva tècnica de doma a l’Escola Poni Club Granja, de Sant Miquel d’Olèrdola. Al  2019 va començar a competir a la lliga catalana en categoria AP Prèvia i va ser sisena. Al 2020 anava primera al rànquing català, quan va arribar la pandèmia i no es va acabar la lliga. I enguany ha fet el seu esclat amb aquest subcampionat de Catalunya i també el vuitè lloc al campionat estatal disputat el juny a Segòvia.

Una de les seves companyes d’equip, la també penedesenca Laia López Rius (16 anys), va assolir la medalla de bronze en categoria de ponis D (cavalls fins a 1,48 metres)  amb Carun Blue Eyes, i juntament amb una desena de companys d’equip de l’Escola Poni Club Granja, va ser quarta per equips al Campionat de Ponis de Catalunya 2021, participant en diferents disciplines: doma, salt i cross.

FER UN COMENTARI