La salut obliga Caldentey a deixar l’alcaldia de Pontons a mans de Josep Tutusaus

0
1769

Lluís Caldentey ha viscut aquest divendres les seves últimes hores com a alcalde de Pontons. Els problemes de salut que ha vingut arrossegant des de fa mesos l’han aconsellat de fer un pas al costat i donar el relleu al capdavant de l’única alcaldia de Catalunya amb batlle del PP. El seu primer tinent d’alcalde, Josep Tutusaus, ha assumit oficialment un càrrec que ja feia temps que exercia, accidentalment.

El ple de canvi d’alcaldia ha tingut lloc al punt del migdia, en una Casa de la Vila on no s’hi cabia. Tutusaus ja n’ha portat la batuta des del primer moment. Ha llegit la carta de renúncia de Caldentey, que portava data de dilluns, i tot seguit ha fet el seu darrer discurs com a alcalde, amb evidents dificultats de parla a causa de la salut. Ha estat només per posar sobre la taula la “transformació” que ha tingut Pontons en els 19 anys que l’ha tingut com a alcalde, la satisfacció del “deure complert” i per agrair tots els que li han donat suport en aquestes dues dècades.

Després que el cap de CDC Lluís Escardó es manifestés “orgullós” pels nou anys en què va fer costat a Caldentey en el govern del PP, fins que va donar suport a la consulta sobiranista del 9N i es van “divorciar”, es va procedir a la votació del nou alcalde: Josep Tutusaus va ser elegit amb els quatre vots del PP, davant dels tres que va rebre (de CDC) el líder convergent.

Un cop votat, es va fer efectiva la renúncia de l’antic batlle i Josep Tutusaus va fer un discurs més en clau d’homenatge als 19 anys de govern que mirant al futur. Va enumerar la variant, les dues obres fetes a la carretera de Torrelles a Pontons per millorar el traçat de set revolts, l’aparcament, la portada d’aigua a totes els barris menys un, el centre social, l’asfaltat de camins fins a la Llacuna i el Pla de Manlleu i el local d’ADF més gran de Catalunya. Va acabar el parlament demanant-li a Caldentey que seguís sent el seu assessor, per donar pas a les emotives abraçades i encaixades de mà de rigor que tanquen una època a l’Ajuntament de Pontons.

FER UN COMENTARI