Aquest matí s’ha presentat la segona edició de la Cuina d’Estiu que es durà a terme aquest cap de setmana, des del divendres 14 al diumenge 16 de juny, a diferents restaurants de la comarca.

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Susanna Mèrida, explicava que el projecte “ajuda a crear sinergies que potencien el territori a través de productes de qualitat i de proximitat”, ja que la iniciativa de la Cuina d’Estiu agrupa productors amb la restauració, la ciutadania local i els turistes. Així, aquest cap de setmana un total de divuit restaurants oferiran un menú degustació amb productes locals, que enguany agafa el préssec d’Ordal com a pedra angular.

Els menús tindran un preu d’entre els 25 i els 30 euros, i es podran trobar a restaurants d’arreu de la comarca. “Enguany hi ha dos restaurants més que a la primera edició”, comentava el vicepresident del Gremi de Restauració, Joan Carles Segura. Per a Segura això és una mostra que el projecte funciona i contribueix a donar a conèixer la gastronomia local. Josep Esteve, un dels productors de préssec d’Ordal que participen al Mercat del Préssec d’Ordal de cada estiu, explicava que els préssecs són un complement de la vinya al Penedès i que cal gaudir-los tant crus com incorporats en les receptes dels restaurants locals. Esteve afegia que el consum de préssec al territori és de només 3kg anuals per persona, mentre que a altres països europeus es consumeixen uns 20kg per persona.

La Cuina d’Estiu és, doncs, una bona oportunitat per conèixer els productes locals amb més profunditat i explorar totes les possibilitats que ens ofereixen els reconeguts préssecs d’Ordal. Tots els restaurants i menús del projecte es poden consultar a la pàgina web ccapenedes.cat.

 

FER UN COMENTARI