La segona fase de rehabilitació del castell de Sant Martí Sarroca, prevista per a finals d’any

0
2265

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès han signat aquest dilluns el conveni per tirar endavant la segona fase de museïtzació i rehabilitació del conjunt monumental de Sa Roca. Unes obres, en el seu global valorades en més de 215.300 euros, que s’inclouen en el projecte turístic Penedès 360º i que compten amb el finançament dels fons europeus FEDER aconseguits per l’ens comarcal.

Els projectes executius tant de la museïtzació com de la restauració ja estan redactats. Ara els tècnics comarcals faran els informes corresponents i es portaran ambdós projectes a aprovació del ple del Consell Comarcal. Superat aquest tràmit, es podrà iniciar l’actuació que es preveu que comenci a finals d’any.

El projecte museogràfic, pressupostat en 85.806 euros, contempla continuar la museïtzació del castell i el seu entorn. Per la seva part, el projecte de restauració, que suposarà una inversió de 129.500 euros, permetrà l’acabament de les etapes de recuperació del conjunt arquitectònic iniciada a mitjans del segle XX.

Encallada durant anys

Recordem que l’actuació ha estat anys aturada per les discrepàncies polítiques entre govern i oposició. Va ser el govern de CiU qui va planificar el projecte en l’anterior legislatura. Amb el canvi de colors al capdavant de l’Ajuntament, el tripartit d’esquerres (CUP-ERC-Socialistes), que governava en minoria, va intentar tirar-lo endavant però es va torbar sempre amb el bloqueig de CiU.

Després de la moció de censura per fer fora la CUP, el nou executiu format per CiU i socialistes, que té majoria ha decidit, ara sí, desencallar el projecte.

FER UN COMENTARI