La taxa de residus puja un 20% a Sant Sadurní i l’IBI, un 5%

0
263
El ple de l'Ajuntament de Sant Sadurní aprova les ordenances fiscals per l'any 2022. Foto: Ajuntament.

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha aprovat les modificacions de les ordenances fiscals, taxes i preus públics per l’any 2022. Es tracta d’una revisió a l’alça d’alguns impostos per “reequilibrar el pressupost municipal”, després que en l’exercici anterior el Consistori decidís congelar-los tenint en compte el context de pandèmia i crisi.

Ara, els titulars d’aquesta modificació se’ls emporten la taxa de residus, que s’incrementa un 20%, i l’Impost de Béns Immobles, l’IBI, que puja un 5%. Amb aquesta aprovació de les ordenances, el rebut domèstic de la brossa es quedarà l’any vinent en 143,92 euros, un increment que consideren “sensible, però que encara es troba per sota de la mitjana comarcal”, assenyala l’Ajuntament.

El regidor d’Hisenda, Carles Del Amor, justifica que l’increment de la taxa de residus ve donat pel nou contracte de la gestió del servei de recollida, que actualitza els preus que es pagaven fins ara i per l’augment exponencial dels costos de gestió. Del Amor també ha insistit en la necessitat de “reajustar” aquesta taxa en els propers anys.

Des de Junts per Sant Sadurní i en representació de l’altre soci de govern, Ton Amat ha recordat que la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre la plusvàlua  municipal ha suposat “un revés a la capacitat de finançament dels ajuntaments” i obliga, al seu torn, “a augmentar la fiscalitat als ciutadans”.

La proposta del govern format per ERC i Junts ha comptat amb el vot en contra de la CUP i l’abstenció de PSC, En Comú Podem i el PP.

FER UN COMENTARI