L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest matí el balanç de la temporada d’espectacles 2017-2018 de Cal Bolet i l’Auditori, que ha augmentat el nombre total d’espectadors en comparació amb la temporada anterior.
El regidor de Cultura, Raimon Gusi, ha explicat que la programació és “molt cuidada i estudiada, perquè els tècnics i representants de les entitats culturals vilafranquines sempre escullen actes molt adients”. Gusi ha destacat l’alt nivell dels espectacles, recordant que el passat 2017 Cal Bolet i l’Auditori van guanyar el premi català ARC a la millor programació.

Els espectacles es classifiquen en programació educativa, enfocada a grups escolars; i programació professional, que engloba espectacles per a adults i també espectacles familiars . Aquesta temporada ha tingut un total de 24.648 espectadors, 1.252 més que la temporada passada. D’aquests, 10.592 són espectadors de les representacions professionals, que enguany han patit una lleu davallada “segurament degut als conflictes del passat mes d’octubre, que van provocar una menor assistència als actes culturals a Catalunya”, segons apuntava el cap de cultura Àngel Hom. Tot i així, la mitjana d’ocupació és del 71,16%, xifra que des de l’Ajuntament valoren ja que cada acte té un límit d’aforament diferent.

Per Hom, les accions de sensibilització i captació aporten un augment de públic important, que s’ha vist reflectit amb els 10 espectacles que han exhaurit entrades al llarg d’aquesta temporada, com Mala broma de Jordi Casanovas, Lifespoiler de la Flyhard o el musical familiar Hansel i Gretel de la companyia La Roda, que suposen un 20% del total.

La tècnica de cultura Teresa Latorre ha apuntat que un dels punts forts d’aquesta temporada ha estat la venda anticipada, que s’ha obert a tothom i ha permès l’adquisició d’abonaments a persones que no disposen del Carnet Amic. De fet, s’han venut 609 entrades més en abonaments que durant el 2016-2017. Per Latorre l’augment de la venda anticipada es deu a “l’atractiu de la programació, la política de preus ajustables i els descomptes, i les facilitats i garanties de la compra”.
D’altra banda, hi ha hagut 242 persones que aquesta temporada han decidit fer-se el Carnet Amic, que aporta descomptes i vendes exclusives i ofereix diverses promocions i avantatges.

En total, l’Ajuntament ha destinat 116.000€ en el desenvolupament d’aquesta temporada i Gusi considera que un dels projectes més valuosos que s’ofereixen és el programa Apropa Cultura, que aquesta temporada ha facilitat l’accés als espectacles a 248 persones en risc d’exclusió social.

Actualment Cal Bolet i l’Auditori es troben tancats per efectuar intervencions de millora. Al teatre de Cal Bolet s’està reparant la façana, cosa que provocarà talls de trànsit al carrer Migdia cada dia de 9 a 14h fins el proper dimecres 18. A l’Auditori es farà un canvi de coberta per solucionar les goteres i també es canviarà l’equip de so, intervencions que costaran un total de 160.000€.

La temporada 2018-2018 presentarà els espectacles familiars amb La Xarxa el 16 de setembre a les 12h al parc Tívoli, i els espectacles per a adults el 19 de setembre a les 19h a Cal Bolet.

FER UN COMENTARI