La torre de 9 de Tarragona, primer gamma extra dels verds al 2018

0
1240
Torre de 9 dels verds (foto: Castellers de Vilafranca).

Els Castellers de Vilafranca van assolir dissabte a la tarda a Tarragona el seu primer castell de gamma extra d’aquesta temporada. Com havien anunciat, la torre de 9 amb folre i manilles era el gran objectiu de la diada al Pla de la Seu, i la van descarregar amb autoritat en segona ronda, en el que és també la primera torre de 9 descarregada de l’any. Pocs minuts després, a la mateixa plaça, els Castellers de Sants completarien la segona.

Els verds van obrir plaça amb el 3 de 9 folrat, el castell de nou que tenen més rodat i que ara ja encara la recta final de preparació abans de pujar-lo dalt de les manilles, el 28 de juliol a Vilanova. Abans encara tenen previst bastir-ne dos més, al País Basc i a Mataró. La torre de 9, la 98a descarregada pels vilafranquins (i gairebé doblant la segona colla que n’ha fet més, els Minyons de Terrassa), va tenir una pujada molt còmoda però va requerir un intens treball de manilles per subjectar uns quarts que es van obrir perillosament durant la baixada. Al final, tot controlat per la veterania d’una colla que té una confiança infinita en aquest castell. És el tercer any que els penedesencs planten la torre de 9 a la diada del Pla de la Seu, després de 2015 i 2016. L’any passat hi van portar el 3 de 9 amb folre i agulla, a més de l’intent de 4 de 9 sense folre.

Els de Cal Figarot van acabar la seva setena participació consecutiva en aquesta diada amb el 4 de 9 amb folre i amb el primer pilar de 7 amb folre de la colla d’aquest any, que arriba després de sis pilars de 6 descarregats a plaça. Sis pilars de 4 alhora van posar punt i final a la diada.

Els de Sants van fer la mateixa tripleta que els verds (amb un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre) i els Xiquets de Tarragona van fer el 4 de 8, el 3 de 8 i el 5 de 8 (el primer i últim castells, després de sengles intents desmuntats prèviament).

FER UN COMENTARI