La vegueria tindrà dos espais intermitjos de vacunació massiva

0
948
MIQUEL CODOLAR - ACN

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquesta setmana que després de Setmana Santa es procedirà a vacunar la població general a través d’un pla que pretén vacunar 500.000 persones a la setmana, un cop hagin arribat les dosis necessàries.

La vacunació es durà a terme als 433 centres d’atenció primària (CAPs) de Catalunya i també s’habilitaran diversos espais estratègics addicionals per quan es disposi d’una quantitat de vacunes que permeti augmentar el ritme de vacunacions. De moment, s’estima que hi hagi un total de 52 espais addicionals, dos dels quals a la vegueria Penedès: el local dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot; i la nau del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Així, s’habilitaran 46 espais intermitjos o de capacitat mitjana, com els dos de la vegueria, i sis grans espais, repartits en ciutats com Barcelona, Sabadell, Lleida, Tarragona i Girona.

Els centres de capacitat mitjana com Cal Figarot i la Nau comptaran amb equips d’atenció primària i reforç extern; i cada CAP destinarà entre dos o tres professionals del centre a les vacunacions, a banda de comptar amb la participació d’uns 9.000 voluntaris de l’àmbit sanitari d’arreu de Catalunya.

Les vacunacions prioritzaran la gent gran, i les persones que tinguin entre 60 i 65 anys poden demanar cita prèvia directament a través de la pàgina vacunacovidsalut.cat. Per a la resta de població, el Servei Català de Salut contactarà la ciutadania mitjançant un SMS  o una trucada telefònica. El dia i hora de la cita es concertarà també a través de la pàgina web vacunacovidsalut.cat.

El Departament de Salut ha explicat a aquest setmanari que tot és susceptible de patir alguna modificació, ja que tot depèn del nombre i tipus de vacunes.

FER UN COMENTARI