La vigília de l’1-O tornarà la Marxa de torxes per la independència a Vilafranca

0
224

Després de quatre anys sense celebrar-se, la Comissió 11 de Setembre es reactiva i tornarà a organitzar la Marxa de Torxes per la Independència a Vilafranca, que durant quinze anys va ser pionera i tot un referent a Catalunya, i que després del referèndum de l’1 d’Octubre de 2017 havia deixat de fer-se. Ara ja no es farà per la Diada Nacional de Catalunya sinó la vigília de l’1-O.

Jaume Claramunt ha recordar que un cop “proclamada la República” es considerava que ja no calia la marxa reivindicativa, però que “han passat cinc anys i estem com estàvem” per la qual cosa creu necessari “tornar a sortir al carrer i exigir a seguir a partits i institucions seguir avançant”, perquè “no han estat a l’alçada”. Ara, la marxa ja no reclamarà la independència “sinó que es faci efectiva”.

La 16a marxa sortirà a les 10 del vespre de la plaça de la Vila de Vilafranca, amb venda de torxes al preu de 3 euros mitja hora abans, i farà el recorregut pels carrers del centre fins davant del Palau Baltà, on el músic Marcel Casellas farà el parlament.

La marxa serà el preludi de les tres xerrades organitzades la setmana següent dins la Setmana de la República, totes al Fòrum Berger Balaguer. El 3 d’octubre es preguntarà si “Ens van enganyar?”, amb Quim Torra i Lluís Llach; el dia 5 s’indagarà si “La unitat és possible”, amb Salvador Cardús, Josep Costa i Joan Puig; i el dia 7 es demanarà si “Hi ha futur?”, amb Anna Arqué, Aurora Madaula i Pere Pugés.

L’ANC, per la seva part, organitzarà una tronada des de la plaça Penedès el dia 1 a les 9 del matí, i Òmnium Alt Penedès organitza el divendres dia 1 la presentació del llibre La via bàltica, a L’Agrícol, i l’endemà dissabte una marxa de torxes a Sant Sadurní, amb posterior lectura de poesia, parlaments, sopar popular i concert amb Bandau.

 

 

FER UN COMENTARI