La vilafranquina Anna Mas guanya el Premi Anna M. Saavedra

0
1636

La vilafranquina Anna Mas ha guanyat la segona edició del Premi Anna M. Saavedra, que convoquen la llibreria La Cultural i l’editorial Andana, amb el recull de contes Que tota aquesta merda valgui la pena. Es tracta de la segona edició d’un guardó que té com a objectiu ajudar a publicar la primera obra de creació literària d’un autor novell resident a l’Alt Penedès. L’obra es podrà adquirir en llibreries d’arreu dels Països Catalans durant la campanya de Nadal.

El jurat (integrat per l’editor Ramon Nadal, l’escriptor Pep Antoni Roig, guanyador de la primera convocatòria del premi, la prescriptora literària Anna Tomàs i els llibreters Quim Jubert i Jordi Romeu) ha valorat la vivesa de les històries que integren el recull de contes, la mirada plena d’humor d’Anna Mas sobre l’anomenada generació mil·lenial (amb especial incidència als seus problemes de precarietat laboral i inestabilitat sentimental) i l’expressivitat d’un text ric en referències culturals quotidianes que fan de l’obra el retrat d’una generació.

Al premi s’hi havien presentat set textos originals (entre poesia, novel·la, conte), dels quals el jurat ha considerat que els tres finalistes tenen prou qualitat literària per ser publicats.

La guanyadora, Anna Mas (29 anys), és llicenciada en pedagogia per la UAB i ha participat en un curs d’escriptura creativa de l’Ateneu Barcelonès.

FER UN COMENTARI