La vilanovina Júlia Borges fa un 8a d’escalada amb tan sols 9 anys

0
657

La vilanovina Júlia Borges, de tan sols 9 anys, va aconseguir el 3 d’octubre completar una via d’escalada a Margalef (el Priorat) del nivell 8a. Aquest nivell és una autèntica proesa per a una nena. Són molts els escaladors i escaladores que amb anys de pràctica setmanal no l’assoleixen. El seu pare, Ricard Borges, també escalador, afirma que tan sols coneix un cas al món, d’una nena nord-americana, que hagués fet un 8a a aquesta edat.

Al darrera d’aquesta fita hi ha, òbviament, moltes hores d’escalada. Júlia Borges ve de família d’escaladors. Practiquen aquest esport el seu pare, la seva mare i la seva germana de 6 anys. Ho fan els dies feiners al rocòdrom de Vilanova i també a un de nou que han obert fa molt poc a Gavà i que és molt gran) i els caps de setmana en parets de muntanya. Borges va a l’escola El Cim, de Vilanova.

Per intentar assolir la categoria 8a, van triar que via que s’ajustés bé a les seves característiques: el Pollastre de Granja, al sector de Ca la Marta de Margalef. Abans, el seu rècord era un 7c assolit al rocòdrom de Gavà. També ha participat en competicions no oficials, obertes a tothom, i a partir d’enguany ja podrà fer-ho de manera oficial en categoria sub-12, atès que és a punt de complir deu anys. De fet, el passat cap de setmana va participar en el Campionat de Catalunya indoor d’escalada disputat a Arenys de Munt i va quedar subcampiona.

FER UN COMENTARI