La Volta Ciclista a Catalunya arriba divendres al Penedès

0
480

La 101a Volta Ciclista Catalunya farà parada i fonda aquest divendres al Penedès, en una cinquena etapa que tindrà la seva meta ubicada en una ciutat de gran tradició ciclista com és Vilanova. Els ciclistes entraran al Penedès cap a les 4 de la tarda, procedents de la Pobla de Segur. Hi arribaran baixant del coll de Santa Cristina (C-51), des d’on enfilaran cap a la Bisbal, Llorenç, Banyeres, l’Arboç i resseguirà la carretera del pantà per acabar a Vilanova. Haurà estat l’etapa més llarga de la Volta 2022, de 206,3 quilòmetres de llargada, i la previsió és que s’acabi cap a les 5 de la tarda.

L’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, anima la ciutadania a anar a veure l’arribada dels corredors i gaudir de l’espectacle que suposa tenir figures de primer nivell tan a prop. Els corredors passaran per la ronda Ibèrica en direcció Tarragona, seguiran per l’avinguda de la Torre del Vallès, l’avinguda de Cubelles i rambla de Josep Antoni Vidal, on se situarà la línia d’arribada. Un final, doncs, cèntric, que comportarà el tall de trànsit de diversos carrers.

La meta a Vilanova

Olga Arnau ha recordat la llarga tradició ciclista de Vilanova i la Geltrú. En els 101 anys d’història de la Volta, la ciutat ha acollit deu arribades i set sortides: “Ens vam estrenar a la Volta l’any 1949. La nostra ciutat ha donat grans noms en aquest esport a escala mundial, com Vicenç Iturat, Isaac Gálvez, Joan Font, Débora Gálvez o Marc Soler, que participarà en aquesta edició”. Soler va fer podi a la Volta l’any 2017 i ara hi torna no com un dels favorits, però sí amb ganes d’acabar entre els primers. En aquesta ocasió hi concorre a les files de l’equip UAE Team Emirates.

Vilanova és una de les poques ciutats de l’Estat que té un fons dedicat al món del ciclisme, a la biblioteca Armand Cardona, i que és un referent quant a importància i volum. El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, ha volgut destacar la repercussió mundial que representa per la ciutat acollir aquest esdeveniment: “L’any passat la Volta va tenir impacte comunicatiu a 190 països, això vol dir que el dia de La Volta el nom de Vilanova i la Geltrú el coneixeran a 190 països i es posicionarà al mapa mundial”.

FER UN COMENTARI