L’Ajuntament de Vilafranca ha decidit eliminar la zona blava i canviar el model de gestió de l’estacionament regulat. Abans que acabi l’any, el consistori té la intenció de posar en marxa un nou plantejament de les zones regulades, que anirà en sintonia amb el pla de mobilitat. Es tracta d’un model de prestació de serveis públics amb què l’Ajuntament assumirà el control de l’aparcament regulat. Serà una empresa externa, però, qui s’encarregarà de dur a terme les tasques de manteniment, com ara la instal·lació de les noves màquines i la senyalització.

El nou model preveu crear tres grans àrees regulades a la ciutat: una de curta durada, on estarà permès estacionar un temps màxim de dues hores; una de mitja durada, on es podrà aparcar 4 hores; i una de llarga durada, on els conductors podran deixar el cotxe durant una jornada sencera. Aquestes àrees es determinaran segons les necessitats de cada barri i seguint les indicacions del Pla de Mobilitat de Vilafranca.

Així mateix, l’Ajuntament preveu canviar les zones d’aparcament, eliminar algunes places i crear-ne de noves. Aquests treballs es faran durant els mesos d’estiu, coincidint amb les obres que s’han de fer al centre i amb l’objectiu de posar-lo en marxa abans que acabi el 2022. L’Ajuntament de Vilafranca té previst donar tots els detalls d’aquest nou projecte la setmana que ve, que és quan finalitza l’actual concessió amb l’empresa Saba, que gestiona els aparcaments de la ciutat.

Els treballadors de Saba asseguren no saber res

El comitè d’empresa de Saba assenyala que la plantilla es troba en “una situació d’incertesa” perquè no saben qui gestionarà la zona blava ni tampoc en quines condicions. “L’únic que sabem del cert és que el dia 21 d’abril s’acaba la concessió”, afegeix el president del comitè, Frederic Vila.

La plantilla també lamenta “el secretisme de l’operació” i assegura que, ara per ara, no saben quina és la intenció de l’Ajuntament de Vilfranca. “No sabem si volen reduir el nombre de treballadors o si el que volen és canviar el model de gestió”, explica una de les treballadores.

Aliens al nou plantejament del consistori, alguns empleats s’han mostrat preocupats perquè la direcció ja els ha comunicat que hauran de plegar si el servei no continua. Des del comitè, Frederic Vila assegura que estan “negociant amb l’empresa per buscar una solució i evitar acomiadaments, ja sigui amb ERTOs o reubicant-los dintre de la companyia”.

2 COMENTARIS

  1. Esperem que la nova gestió sigui mes econòmica. Hi han exemples de ciutats com Reus o Montblanc que aparcar no costa una fortuna com Vilafranca. I sino ho consulteu als ajuntaments com cot se ho fan. Gràcies.

FER UN COMENTARI