L’equip de govern de Vilafranca ha presentat avui la remodelació de la zona d’autocaravanes situada a l’aparcament de l’Espiga, a la carretera de Sant Jaume dels Domenys.

Joan Manel Montfort, tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, explicava que l’espai s’havia creat el maig del 2012 i que l’adaptació era necessària: “diversos ajuntaments del Penedès s’han afegit al projecte d’Enoturisme Penedès de crear dotze zones d’autocaravanes, i vam voler aprofitar-ho per ampliar aquest espai que ja teníem. S’ha creat una zona de pícnic, s’ha fet una clara delimitació de l’espai i s’ha remodelat tot el sistema d’aigües. A més, les places s’han duplicat: teníem deu places i actualment ja arribem a les vint”. Aquesta ampliació permetrà que augmenti el nombre d’autocaravanes que s’aturen a la capital penedesenca, ja que actualment unes 2.500 autocaravanes l’any fan ús de l’espai i el passat mes d’abril dos centenars de caravanes la van utilitzar.

Montfort apuntava que un 10% dels usuaris de l’espai visiten l’Oficina de Turisme i que totes aquestes mesures podran fer que més gent de tot Europa conegui el Penedès. Montfort es mostrava “satisfet davant una inversió que sabem que val la pena i que contribuirà a dinamitzar l’activitat comercial i econòmica”.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, apuntava que aquesta zona “va ser un èxit des del primer moment” i segurament aquest 2019 ja s’aconsegueixi acollir les 3.000 autocaravanes. Per Regull aquest turisme és “tranquil i ben valorat perquè no causa afectacions negatives, i els usuaris acostumen a ser un públic familiar, cultural o enoturista”. L’alcalde afegia que malgrat no tenir mar, “tenim molt de potencial turístic i comptem amb la vinya, el vi i el paisatge”, i malgrat tenir una “capacitat d’atracció limitada”, això és símbol que a Vilafranca i al Penedès hi ha “moltes possibilitats de créixer”.

La zona d’autocaravanes es podria ampliar en un futur si aquestes noves places i serveis tenen una bona rebuda.

FER UN COMENTARI