L’ACA reconeix la Mancomunitat com a Entitat Local de l’Aigua

0
810
Xavier Ramos Pujol, vicepresident de l’àrea de Sanejament i Sònia Garcia Garcia, cap del servei de Sanejament de la Mancomunitat Penedès-Garraf

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha rebut el reconeixement de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com a Entitat Local de l’Aigua per la seva gestió del sanejament en alta de les aigües residuals. Aquest és l’àmbit que afecta al servei que recull les aigües del clavegueram municipal i les transporta a les depuradores, on es tracten per ser retornades al medi natural.

Amb aquest reconeixement, la Mancomunitat rep més autonomia per la coordinació i descentralització de la gestió d’aquest servei. A més, contribuirà al desplegament territorial de l’administració supramunicipal, un dels objectius dels nous estatuts, i fomentarà la co-decisió a l’hora d’aplicar polítiques públiques en l’àmbit del sanejament en alta.

Actualment la Mancomunitat gestiona un total de 66 instal·lacions amb el servei de sanejament i tracta un cabal d’aigua anual de més de 14.100 m3. Ara, l’ens ha obert un concurs públic per a l’adjudicació dels serveis d’explotació, conservació i manteniment dels sistemes de sanejament a l’Alt Penedès, que contempla tot un llistat d’actuacions de millora i optimització de les instal·lacions existents i compta amb un pressupost de licitació de més de 8 milions d’euros.

FER UN COMENTARI