La presidenta de Creu Roja del Vendrell, Assumpció Soler, i el president de Càritas, Joan Carles Guitart, van signar dimecres al migdia amb l’alcalde Martí Carnicer el conveni que permet les dues entitats socials del tercer sector seguir prestant els seus serveis als col·lectius ciutadans més necessitats del municipi, sempre de bracet amb el propi Ajuntament. Càritas ha rebut 78.000 euros i Creu Roja 27.000.

La pobresa no va a l’alça
Els convenis són anuals i, per tant, es van renovant any a any, però no per això són menys importants perquè les bosses de pobresa, tot i que no van a l’alça, es mantenen en uns nivells realment alts.

Molt d’ajut per a nadons

Centre de distribució d'aliments de Càritas
Centre de distribució d’aliments de Càritas

Els 27.00 euros que ha rebut Creu Roja per aquest 2016 es destina en bona part als kits nadó que reben les famílies amb infants petits. En el darrer any se’n van lliurar 849, cadascun dels quals conté llet, material d’higiene, papilles, etc. En són beneficiàries unes 150 famílies amb almenys un fill petit. L’entitat també ofereix préstecs per pagar el rebut de la llum, ajuts per a la compra de llibres escolars, bolquers, roba d’hivern, etc.
També Càritas ajuda a pagar serveis bàsics com l’electricitat o l’aigua, paga ulleres, pròtesis i té un programa d’orientació laboral. Però són dues les seves principals vies d’ajut a la pobresa: mitjançant el centre de distribució d’aliments i a través de la venda de roba de segona mà a la botiga Filigrana, ubicada al carrer de la Pau, i que obre els matins. El pressupost anuals de Càritas ronda els 200.000 euros.

Joan C. Guitart explica que habitualment a l’estiu Càritas té menys demanda d’aliments al seu centre de distribució del carrer dels Trulls, i que a l’octubre torna a pujar. Però enguany no s’ha situat al nivell preestiuenc. De les 325 famílies amb dret a recollir menjars que hi havia al juny s’ha passat a unes 300 actuals. A banda dels diners que hi destina l’Ajuntament, Càritas també se subministra gràcies a es donacions del Gran Recapte; de les donacions que fa a l’entitat el Fons Amancio Ortega; de campanyes puntuals de recollida (en curses, partits de futbol, escoles, etc.); i de les donacions de menjar fresc que fan quatre dies a la setmana els supermercats Consum, Esclat i Aldi. Actualment, el rebost de Càritas compta amb dues neveres i quatre congeladors.

FER UN COMENTARI