L’acord “in extremis” amb JxC fa alcaldessa de Vilanova Olga Arnau (ERC)

0
1299
Olga Arnau, amb la vara d'alcaldessa.

Olga Arnau (ERC) s’ha convertit aquest dissabte en la segona alcaldessa de la ciutat de Vilanova, agafant el relleu de Neus Lloveras. L’acord d’investidura ha arribat in extremis, ja que ahir mateix al vespre Junts per Vilanova feia públic un comunicat que donava a entendre que no hi havia pacte, malgrat que el que aparentment era més difícil, que era el suport de la CUP, ja havia estat aprovat per l’assemblea cupaire dijous al vespre.

Finalment, però, en el ple d’investidura d’avui al migdia, ERC ha pogut sumar els seus set vots als tres de Capgirem Vilanova-CUP i als tres de JxC per donar a Arnau la majoria absoluta necessària per esdevenir alcaldessa, deixant a l’oposició la candidatura més votada a les eleccions municipals, el PSC. Enver Aznar (Som VNG) donava a entendre que la investidura per part de JxC havia vingut per alguna trucada des d’un despatx de Barcelona i vaticinava quatre anys més de “desgovern”.

El cap de llista socialista, Juan Luis Ruiz, no s’ha estat de denunciar el pacte de cadires, sense programa de govern, ni acord de govern, només per fer fora del govern el seu partit, amb qui ningú ha volgut negociar, i ha anunciat que faria una oposició dura. També ha augurat que el tripartit de la investidura no es podria entendre entre ells de cap manera, fins i tot ha dit que el govern local del darrer any JxC-ERC ha acabat amb els dos partits quasi sense parlar-se, i creu que en endavant tot el que s’ha vingut fent a la ciutat quedarà bloquejat.

Abans de la votació, amb la sala de plens, el vestíbul i també els baixos de la Casa de la Vila plens a vessar, seguint la sessió per pantalla, hi ha hagut les promeses del càrrec. Quan un parell de representants d’ERC ja havien dit que ho feien “per imperatiu legal”, “per la llibertat dels presos polític i exiliats” i “en defensa del mandat de l’1-0”, la regidora debutant de Cs Erika Quintero els ha interromput per demanar al president de la sala que la fórmula havia estat invalidada per una sentència del Constitucional i per la Junta Electoral Central. Julio Ruiz ha dit que havia repassat els textos esmentats i que se’ls permetia posar tota la literatura que volguessin sempre que prometessin, tal com estaven fent. Poca estona després, Quintero apel·lava la resta de partits a deixar de banda la política partidista en els temes irreconciliables”.

Marta Jofra (CUP) creu que calia aprofitar l’oportunitat per proclamar una batllessa independentista i va manifestar la intenció de negociar a partir de dilluns la seva entrada al govern, ja que ara per ara ERC governarà sola. També Blanca Albà (JxC) apostava per un govern “fort i independentista”. I Jordi Medina (ERC) parlava de tenyir l’Ajuntament de groc.

En el seu primer parlament com a alcaldessa, Olga Arnau deia que volia un govern amb els dos partits que l’havien investit, però que governaria per a tothom, ampliant la participació, fent créixer els pressupostos participatius, creant espais nous com l’Envelat, la Casa de la Festa i l’Espai Jove, o millorant la gestió de residus, entre altres. En rebre la vara, la va mostrar amb els braços estesos al públic, a Vilanova, en senyal que “aquesta vara és de tot i totes”.

FER UN COMENTARI