L’adequaran els voltants de l’ermita de Sant Pau a Ribes

0
1829
Ermita de Sant Pau.

Primer ha estat la Casa de la Vila (amb una demora excessiva), després vindran els voltants del Castell de Ribes i també els de l’ermita de Sant Pau. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes té un pla de rehabilitació d’equipaments que són patrimoni històric del municipi, no només amb la intenció d’embellir-los sinó també com a base per intentar portar el turisme de Sitges a fer-hi alguna escapada que pugui ser del seu interès, aprofitant també l’entorn natural que té. I encara hi ha un objectiu afegit, que és que es puguin programar activitats lúdiques i culturals al voltant d’una zona tan nostrada per a la població ribetana com és l’ermita.

Així ho ha manifestat l’alcaldessa Abigail Garrido, que ha anunciat uns treballs de millora de l’entorn de l’ermita valorats en 383.000 euros, que començaran a mitjan mes de març i que està previst que durin entre cinc i sis mesos.

Els treballs començaran per baix, pel camí d’accés, que guanyarà en homogeneïtat en el tram de sota l’ermita. L’escala d’accés també serà més accessible, segons la normativa d’accessibilitat vigent, i es crearan uns nous lavabos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Aquests lavabos se situaran a peu de camí, i el seu sostre permetrà ampliar la “plaça” central de davant l’ermita, formant-hi un mirador sobre tot el poble de Ribes. Aquesta “plaça” estarà empedrada de color terrós, semblant al de la façana de l’edifici, i a la zona del mirador s’hi posarà una pèrgola vegetal que hi farà ombra. Un espai central ara pla, amb connexions elèctriques que permetran que s’hi puguin fer audicions de sardanes o concerts de petit format, segons ha manifestat el regidor de Cultura, Josep Moya.

Quant a la vegetació del voltant, “es trauran els arbres sense importància i es ressaltaran els importants, com són el pi i la palmera, que tenen un record històric”, ha dit l’alcaldessa. A més, s’unificaran en un únic espai enjardinat i frontal les pales de moro que ara hi ha disseminades pels voltants, es protegiran les dues oliveres mil·lenàries que hi ha i es col·locaran taules de pícnic al costat de l’ermita.

Sant Pau, festa nacional?
Des de fa un parell d’anys l’Ajuntament intenta que la festivitat de Sant Pau sigui declarada Festa d’Interès Nacional. Ahir dijous, quan se celebrava, tres tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat van assistir a la festa per tal de valorar-ho. Hi ha diferents elements que la fan una festa singular, com el fet que l’aplec de l’ermita se sap que ja s’hi feia al segle XV, i que es tracta de l’únic lloc on tots els elements de la festa major es fa una cercavila d’hivern que puja fins a l’ermita i torna a baixar, entre vinyes.

FER UN COMENTARI