L’Agrupació de Bestiari premia Bienve Moya i els Amics del Drac de la Geltrú

0
1144

Diumenge va tenir lloc a Manresa la cinquena edició del Festivitas Bestiarum, que convoca l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya de manera itinerant i en la qual es premien les millors iniciatives de l’any i s’atorga un reconeixement a persones i entitats de l’associació. Hi van assistir unes 300 persones i la representació vilanovina en va sortir amb un doble reconeixement.

Per una banda, la Trobada #40anys#40bèsties, que l’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú va organitzar en el marc de la festa major a finals de juliol, com a acte  del seu quarantè aniversari, va rebre el primer premi Best per “la capacitat d’organització demostrada, pel volum de persones i figures convocades, així com per la originalitat i qualitat de la temàtica escollida, en la qual s’hi ha aplegat quaranta figures de cadascun dels anys des que es va batejar el Drac Tigre l’any 1978”.

Lliurament del premi a Bienve Moya (foto: Jordi Gatell – Estudi Cordegat).

Per altra banda, el folklorista vilanoví Bienve Moya es va endur el premi Best 2018 a un personatge públic, en reconeixement “per la gran feina de creació i recuperació de festes populars”, entre elles la Mercè de Barcelona, el Carnaval de Vilanova o els Campus de Cultura de Llívia i Sant Quintí de Mediona.

FER UN COMENTARI