Laia Aguilar guanya el primer Menjallibres de Vilanova

0
1490
Solar, Aguilar i Roca, les tres finalistes, a l’Auditori.

Laia Aguilar, amb el llibre Wolfgang extraordinari s’ha endut la primera edició del Premi Menjallibres, que convocaven l’IMET i les biblioteques municipals de Vilanova amb l’objectiu de fomentar els hàbits lectors entre els alumnes de primer i segon d’ESO de Vilanova.

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc dimecres passat a l’Auditori Eduard Toldrà, amb la presència també de les tres finalistes: Maria Solar, amb L’expedició del doctor Balmis; Laia Aguilar, amb Wolfgang (Extraordinari); i M. Carme Roca, amb Selfies al cementiri. Durant el mes d’abril els estudiants participants (324 en total) van votar la lectura que més els va agradar.

Concurs bokktràilers
La trobada amb les tres autores va servir també per lliurar els premis als participants al concurs de booktràilers. S’hi havien presentat 14 vídeos realitzats per un total de 29 alumnes, i els guanyadors són: Clara Yiní López i Paula Vázquez, de l’escola El Cim, premi al booktràiler més creatiu; Bruno Rivera i Joan Requero, de l’institut Dolors Mallafrè, pel millor guió; i Cristina Mula i Lucía Martínez, de l’institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas, pel millor booktràiler. També s’ha lliurat un premi especial per a aquest institut per haver fet el millor vídeo.

La primera edició del Premi Menjallibres s’ha valorat molt positivament, ja que ha estat una iniciativa molt ben rebuda per part dels centres educatius i del seu alumnat: no només hi participen tots els centres d’educació secundària de Vilanova i la Geltrú, sinó que també s’han omplert totes les places que s’oferien, amb 325 alumnes lectors en total.

FER UN COMENTARI