L’aigua de Martivell (Gelida), en perill per manca d’implicació veïnal

0
2743

La manca d’implicació dels veïns i alhora socis de la cooperativa d’aigües que s’encarrega del subministrament de Martivell és un problema greu d’aquesta urbanització gelidenca, que podria arribar fins i tot a posar en perill l’arribada de l’aigua a les 380 llars que abasteix. Joan Marfil explica que és president d’Aguas Martivell SCCP des de fa sis anys, l’anterior president ho havia estat durant divuit anys; l’anterior, durant vuit més; i que des de fa tres mesos és president “forçat” perquè cap altre veí vol assumir el càrrec. El fet té la seva transcendència, ja que la junta, formada per quatre persones, s’encarrega de tota la gestió de la cooperativa, i sense ella Martivell es quedaria sense aigua.

Marfil explica que les diferents juntes fa vint anys que demanen a l’Ajuntament de Gelida la seva implicació, però “mai n’ha volgut saber res” malgrat tenir-ho tot al dia. A més, explica que en els darrers sis anys la cooperativa ha fet grans inversions, per valor de 150.000 euros, i sense haver hagut de demanar al veïnat cap derrama especial, amb les quals s’han fet obres importants com el canvi de dos quadres elèctrics, la col·locació de domòtica per poder comprovar des del mòbil si hi ha cap avaria, la substitució de 150 metres de canonades picades per on es perdia molta aigua, la instal·lació de plaques solars al dipòsit, una segona cloradora, etc. I sense haver rebut cap subvenció municipal, afirma Marfil.

La cooperativa, doncs, està al dia de tot, segons el seu president, però es troba alhora en situació límit per manca d’implicació veïnal.

FER UN COMENTARI