L’Ajuntament de la Bisbal reclama a Aqualia compensacions en forma de rebaixa en el rebut de l’aigua

0
1082
L'Ajuntament va donar compte dels compromisos adquirits amb Aquàlia en el ple celebrat ahir dimecres.

Una avaria va deixar sense aigua el nucli de la Bisbal i urbanitzacions com l’Ortigós tot el cap de setmana passat. La incidència, que va afectar prop de 1.300 veïns i negocis com restaurants o perruqueries, es va produir dissabte al matí a l’equip electromecànic del pou que abasteix el dipòsit de Priorat, a causa de les tempestes de la setmana passada. La falta d’entrada d’aigua del pou al dipòsit va provocar que es buidés i que els veïns es quedessin sense aigua.

Durant tot el dia l’equip de manteniment de l’empresa que té la concessió del servei, Aqualia, va estar treballant fins a última hora de la tarda. Malgrat donar per solucionada l’avaria, diumenge al matí els veïns afectats encara no tenien aigua. Com que s’havien format bosses d’aire a les canonades, la pressió d’aquestes impedia la circulació de l’aigua. Novament els operaris d’Aqualia es van posar a treballar per eliminar l’aire existent i progressivament l’aigua va anar tornant. En alguns barris que queden més alçats, l’aigua no va arribar fins diumenge al vespre.

L’Ajuntament ja s’ha reunit amb Aqualia perquè l’empresa realitzi un estudi per determinar quines inversions i quines millores són necessàries per fer el sistema més fiable i més modern i evitar d’aquesta manera que es repeteixin situacions com les del passat cap de setmana. El consistori també ha reclamat a la companyia compensacions econòmiques en forma de rebaixa en el proper rebut de l’aigua. Proposta que Aqualia s’ha compromès a estudiar.

FER UN COMENTARI